Op deze zonnige morgen zijn er weer mooie werkstukken gemaakt. Tussen 9.30 en 12.00 maak je bij Raku experience een werkstuk, met de hand of uit een mal. Deze cursus is daarom geschikt voor beginners en gevorderden.

Over twee weken worden de werkstukken raku- gestookt

.Lees verder:

Raku stoken is een van oorsprong Japanse stooktechniek waarbij het glazuur van een werkstuk craqueleert. De craquelé wordt door een rookproces zwart ingekleurd. Eerst wordt het gebakken keramiek werkstuk geglazuurd. Daarna wordt het buiten in een gasoven zeer snel tot een temperatuur gebracht van 950 graden. Het werkstuk wordt uit de oven gehaald en aan de buitenlucht blootgesteld. Door de snelle afkoeling craqueleert het glazuur. Vervolgens wordt het werkstuk in een zaagselton gelegd. Het zaagsel ontbrandt en veroorzaakt rook. De rook trekt in de craquelé.Het samenspel van hout, vuur, water en zuurstof zorgt voor spectaculaire resultaten.

Voor deze workshop heb je geen ervaring nodig. Ieder werkt op zijn eigen niveau. Deze cursus bestaat uit twee afzonderlijke dagdelen van circa 2,5 uur.-workshop. Op dag 1 maak je eigen werk. Op dag twee kom je stoken. Uiteraard in onze heerlijk grote tuin met overdekte werkplaats . Met homemade pie en na afloop een drankje en hapje.Kleine groepen dus volop aandacht. Voor beginners en gevorderden.

Data: 5/11 en 20/11 raku13/11 en 27/11 saggar

Ik organiseer ook stoken met eigen werk, masterclass Saggarfiring , familie workshops feestjes met lunch.Wordt lid van de groep of app voor info 06555727696Prijs twee-delig 95 euro