Drie weken geleden kreeg ík een mail via kunstinzicht van Marianne. Zij werd onlangs 60 en wilde graag op 29 augustus heel graag met haar kinderen en aanhang een workshop volgen. Daar haar zoon wonende in Canada eindelijk weer bij haar op bezoek kon komen moest het perse op deze dag. Ík begreep haar als geen ander… heb zelf ook drie kinderen en als moeder heb je graag het hele spul bij elkaar. En dan samen iets ondernemen waar de dames en heren “ blij van worden” is natuurlijk al een cadeautje op zich. Het was voor mij wel even een dingetje, tussen mijn opening Hemel s atelier, expo t’art 4.0 natuurlijk en expo geloof Veldwerk Schaalsmeerpolder in… maar te leuk en bijzonder dat ik de wens van Marianne kon vervullen. Dus zondag 10.30 starten we met appeltaart, verloting van de werken die gestookt gingen worden en glazuuruitleg. ( in het Engels wegens Canadese vriendin)

😳

. .In de weken voorafgaande aan deze Raku workshop maakte ík hiervoor de schalen, vaasjes en kommen. Mijn eisen aan het geven van workshops zijn hoog, dus koop ik geen gietwerk in om cursisten te laten stoken. Bij Raku Experience ga je echt met iets moois naar huis.. ook zonder ervaring. Als verrassing stempelde ik mp 60 in de werken ter herinnering aan dit kroonjaar van Marianne. Tijdens de lunch die ik verzorgde met allerlei huisgemaakte lekkernijen stookte ik de werken in de raku oven. Na poetsen was er een “ bubbeltje” om te proosten op Marianne, de prachtige werken en een bijzondere dag. Op mijn voorstel voor een mooie familie foto werd positief gereageerd, dus sloten we daar mooi mee af. Wil je ook bij mij je verjaardag vieren?? Neem contact op via raku@ziggo.nl